Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Produkty spożywcze
keyboard_arrow_right
Owoce
keyboard_arrow_right
Owoce świeże
keyboard_arrow_right
Jabłko

Jabłko

Ilość x {{unitOption.title}} sztuka
Zdjęcia - Jabłko
Wartość energetyczna 57 kcal
= 238 kJ
Białka 0,37 g
Węglowodany 13 g
Tłuszcze 0,4 g
Błonnik 3 g
Wartość energetyczna {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Białka {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tłuszcze {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Błonnik {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Wartość energetyczna 57 kcal
Białka 0,37 g
Węglowodany 13 g
Tłuszcze 0,4 g
Błonnik 3 g
Wartości odżywcze
Status
surowe
Białka
0,37 g
Węglowodany
13 g
Cukry
11 g
Tłuszcze
0,4 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,23 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,01 g
Wielonienasycone
0,22 g
Cholesterol
-
Błonnik
3 g
Sól
-
Woda
85 g
Wapń
8 mg
GI Indeks glikemicznyhelp
PHE
18 mg
Status
surowe poddane obróbce cieplnej
Białka
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tłuszcze
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sól
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Woda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Wapń
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Indeks glikemicznyhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Skład wartości odżywczych
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Zawiera witaminy
Witamina B1 Witamina B1 (tiamina)
Witamina B7 Witamina B7 (biotyna, witamina H, koenzym R)
Witamina A Witamina A
Witamina E Witamina E (tokoferol)
Witamina C Witamina C (kwas askorbinowy)
Witamina K Witamina K (menadion)
Kwas foliowy Kwas foliowy (folacyna, kwas foliowy, witamina B9)
Witamina B2 Witamina B2 (ryboflawina)
Witamina B6 Witamina B6 (pirydoksyna)
Witamina B5 Witamina B5 (pantotenol, kwas pantotenowy)
Witamina B3 Witamina B3 (niacyna, niacynamid, nikotynamid, kwas nikotynowy)
Zawiera minerały
Pektyna Pektyna
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Potas Potas
Jód Jód
Chrom Chrom
Sód Sód
Miedź Miedź
Fosfor Fosfor
Magnez Magnez
Fluor Fluor
Cynk Cynk
Molibden Molibden
Wapń Wapń
Selen Selen
Pozytywny wpływ produktów spożywczych
Odporność Wzmacnia odporność
Dziąsła Poprawia stan dziąseł
Cholesterol Poprawia poziom cholesterolu
Ciśnienie krwi Obniża ciśnienie krwi
Naczynia krwionośne Wpływa pozytywnie na zdrowie naczyń krwionośnych
Wątroba Wpływa pozytywnie na stan wątroby
Serce Wpływa pozytywnie na zdrowie serca
Inne

Jabłka są bogate w kwasy owocowe i cukry. Spośród minerałów zawierają głównie potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor i mangan. Nie zawierają one wielu rodzajów witamin, ale witamina C występuje w nich w dużych ilościach.

Jabłka obniżają ciśnienie krwi i cholesterol, oczyszczają jelita i wzmacniają odporność. Według niektórych ekspertów, człowiek powinien jeść co najmniej 1 jabłko dziennie, aby uniknąć prawie wszystkich chorób.

Przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w temperaturze 0-4 °C. Jabłka sprowadzane z zagranicy należy dokładnie umyć wodą ze względu na częste stosowanie za granicą oprysków. Oprócz chrupiących jabłek, owoce te możemy wykorzystać do produkcji cydrów, okowity, suszonych plastrów, kompotów, ciast czy strudli. Twoja wyobraźnia nie ma granic.

Najpopularniejsza aktywność w kategorii Owoce świeże

Tytuł Wartość energetyczna (kcal)
53 add_circle Zapisz
51 add_circle Zapisz
50 add_circle Zapisz
51 add_circle Zapisz
73 add_circle Zapisz
72 add_circle Zapisz
94 add_circle Zapisz
57 add_circle Zapisz
35 add_circle Zapisz
73 add_circle Zapisz
76 add_circle Zapisz
43 add_circle Zapisz
65 add_circle Zapisz
50 add_circle Zapisz
73 add_circle Zapisz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit