Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zapiekanka z wegańskim mięsem i cukinią

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
3 x 50 g
50 x 1 g
2 x łyżka (10 ml)
200 x 1 g
mała porcja (50 g)
porcja (3 g)
porcja (50 g)
porcja (5 g)
5 x 1 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
5 x 1 g
5 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Granulat sojowy zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia.
2
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
3
Na oliwie podsmażamy drobno posiekany czosnek i cebulę, dodajemy startą na tarce cukinię i smażymy.
4
Do podsmażonych warzyw dodajemy przyprawy, odcedzony granulat oraz passatę pomidorową, suszone zioła i razem smażymy.
5
Na dno naczynia żaroodpornego przekładamy połowę makaronu, następnie połowę sosu, resztę makaronu, sos i na wierzch układamy plastry cukinii. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Bezglutenowa zapiekanka posmakuje każdemu miłośnikowi makaronu.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 037 kcal
Białka
40 g
Węglowodany
158 g
Cukry
13 g
Tłuszcze
23 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
15 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
14 g
Sól
3 g
Woda
93 g
Wapń
224 mg
PHE
1 794 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit