Spagetti aglio olio
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
5 porcji
2 x 100 g | |
3 x 3 g | |
10 g | |
100 ml | |
100 g | |
szczypta (2 g) | |
duża porcja (3 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Makaron gotujemy al dente
2
Papryczkę i czosnek kroimy w drobną kostkę
3
Natkę pietruszki siekamy
4
Używamy większej patelni. Rozgrzewamy ok. 3 łyżki oliwy i wrzucamy na niego papryczkę oraz czosnek
5
Dolewamy resztę oliwy i podgrzewamy. Dodajemy pieprz, sól i makaron.
6
Na koniec dodajemy pietruszkę, mieszamy.
30 minut
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 706 kcal |
Białka | 31 g |
Węglowodany | 155 g |
Cukry | 2 g |
Tłuszcze | 104 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 16 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 73 g |
Wielonienasycone | 9 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 5 g |
Sól | 2 g |
Woda | 88 g |
Wapń | 231 mg |
PHE | 267 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit