Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Spagetti aglio olio

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

5 porcji
2 x 100 g
3 x 3 g
10 g
100 ml
100 g
szczypta (2 g)
duża porcja (3 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Makaron gotujemy al dente
2
Papryczkę i czosnek kroimy w drobną kostkę
3
Natkę pietruszki siekamy
4
Używamy większej patelni. Rozgrzewamy ok. 3 łyżki oliwy i wrzucamy na niego papryczkę oraz czosnek
5
Dolewamy resztę oliwy i podgrzewamy. Dodajemy pieprz, sól i makaron.
6
Na koniec dodajemy pietruszkę, mieszamy.
30 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 706 kcal
Białka
31 g
Węglowodany
155 g
Cukry
2 g
Tłuszcze
104 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
16 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
73 g
Wielonienasycone
9 g
Cholesterol
-
Błonnik
5 g
Sól
2 g
Woda
88 g
Wapń
231 mg
PHE
267 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit