Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pęczotto z fasolą szparagową

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
2 x 100 g
4 x 100 g
porcja (50 g)
porcja (3 g)
2 x łyżka (10 ml)
łyżka (10 ml)
porcja (5 g)
5 x 1 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Na łyżce oliwy podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy kaszę i chwilę razem podsmażamy.
2
Sos sojowy łączymy z papryką, tymiankiem, pieprz oraz solą i wlewamy wraz ze szklanką wody na patelnie, smażymy 10 minut.
3
Po odparowaniu wody, wlewamy kolejną szklankę wody i smażmy do miękkości kaszy i odparowania wody.
4
Fasolę gotujemy w osolonej wodze, następnie na pozostałej części oliwy podsmażamy fasolę i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
5
Na talerz nakładamy porcję pęczotto, układamy porcję fasolki i posypujemy wszystko ulubionymi ziołami.
Pęczotto, czyli pyszne danie z kaszy pęczak.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 029 kcal
Białka
33 g
Węglowodany
164 g
Cukry
19 g
Tłuszcze
24 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
15 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
35 g
Sól
6 g
Woda
54 g
Wapń
173 mg
PHE
1 656 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit