Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto paella mixta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji

Opis przygotowania przepisu

1
Kurczaka posypujemy solą i papryką i obsmażamy z obu stron na łyżce oliwy aż się lekko zrumienią. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok. Wrzucamy chorizo oraz paprykę czerwoną i także je rumienimy na patelni. Zdejmujemy, a na patelni ląduje mieszanka owoców morza oraz krewetki tygrysie, które smażymy przez 2-3 minuty. Także je zdejmujemy. Jeśli korzystasz z marynowanych owoców morza, nie podsmażasz ich tylko dodajesz na sam koniec do dania i chwilę podgrzewasz.
2
Następnie szklimy na oliwie drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dorzucamy ryż z kalafiora i mieszamy przez chwilę. Dolewamy wino i dajemy mu odparować. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem, w którym rozpuszczamy szafran. Dodajemy groszek oraz wcześniej podsmażone mięso z kurczaka, chorizo, paprykę czerwoną oraz groszek.
3
Przykrywamy i dusimy przez ok. 10 – 15 minut aż do miękkości. Po tym czasie odkrywamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie odparowujemy nadmiar płynu. Na chwilę przed podaniem dodajemy mieszankę owoców morza. Krewetki tygrysie zachowujemy do dekoracji.
4
Po więcej przepisów a zdrowe i smaczne dania zapraszam na moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 843 kcal
Białka
235 g
Węglowodany
57 g
Cukry
29 g
Tłuszcze
178 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
19 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
22 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
-
Błonnik
15 g
Sól
10 g
Woda
416 g
Wapń
129 mg
PHE
9 496 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit