Wegański poke bowl
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
2 porcje
100 g | |
opakowanie (180 g) | |
50 x 1 g | |
porcja (100 g) | |
porcja (100 g) | |
porcja (100 g) | |
sztuka (15 g) | |
15 x 1 g | |
łyżka (20 g) | |
40 x 1 ml | |
porcja (5 g) | |
10 x 1 g | |
łyżeczka (5 ml) | |
porcja (5 g) | |
duża porcja (3 g) | |
szczypta (2 g) | |
sztuka (100 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Marchewkę kroimy w kostkę i umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3
Ciecierzycę posypujemy przyprawą curry i polewamy łyżeczkę oliwy z oliwek. Wykładamy na blaszkę.
4
Cukinie kroimy w pół plastry, wykładamy na blaszkę, polewamy łyżeczką oleju sezamowego i posypujemy solą.
5
Boczniaki kroimy na paski, tofu w plastry. Resztą oleju sezamowego łączymy z 2 łyżkami sosu sojowego i polewamy sosem boczniaki i tofu. Układamy również na blaszce. Wszystko pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
6
Masło orzechowe łączymy z sosem sojowym oraz majonezem i łyżką wody. Mieszamy do uzyskania sosu.
7
Na duży talerz lub miskę wykładamy warzywa, ryż, tofu, ciecierzycę, sałatkę z białej kapusty i rukolę, którą polewamy sosem. Posypujemy solą.
Wegański poke bowl, jako zdrowy i wartościowy obiad.
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 262 kcal |
Białka | 50 g |
Węglowodany | 147 g |
Cukry | 19 g |
Tłuszcze | 49 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 8 g |
Wielonienasycone | 5 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 20 g |
Sól | 10 g |
Woda | 338 g |
Wapń | 505 mg |
PHE | 1 271 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit