Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegański poke bowl

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
100 g
opakowanie (180 g)
50 x 1 g
porcja (100 g)
porcja (100 g)
porcja (100 g)
sztuka (15 g)
15 x 1 g
łyżka (20 g)
40 x 1 ml
porcja (5 g)
10 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
porcja (5 g)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
sztuka (100 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Marchewkę kroimy w kostkę i umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3
Ciecierzycę posypujemy przyprawą curry i polewamy łyżeczkę oliwy z oliwek. Wykładamy na blaszkę.
4
Cukinie kroimy w pół plastry, wykładamy na blaszkę, polewamy łyżeczką oleju sezamowego i posypujemy solą.
5
Boczniaki kroimy na paski, tofu w plastry. Resztą oleju sezamowego łączymy z 2 łyżkami sosu sojowego i polewamy sosem boczniaki i tofu. Układamy również na blaszce. Wszystko pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
6
Masło orzechowe łączymy z sosem sojowym oraz majonezem i łyżką wody. Mieszamy do uzyskania sosu.
7
Na duży talerz lub miskę wykładamy warzywa, ryż, tofu, ciecierzycę, sałatkę z białej kapusty i rukolę, którą polewamy sosem. Posypujemy solą.
Wegański poke bowl, jako zdrowy i wartościowy obiad.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 262 kcal
Białka
50 g
Węglowodany
147 g
Cukry
19 g
Tłuszcze
49 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
-
Błonnik
20 g
Sól
10 g
Woda
338 g
Wapń
505 mg
PHE
1 271 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit