Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Tatar z łososia z jajkiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
2 x porcja (50 g)
sztuka (170 g)
sztuka (100 g)
1,5 x porcja (10 g)
2 x porcja (3 ml)
szczypta (2 g)
porcja (10 ml)
łyżeczka (5 ml)
2 x sztuka (55 g)
50 g

Opis przygotowania przepisu

1
Wszystkie składniki oprócz jajka i ogórka drobno posiekać. Plastry ogórka ułożyć na talerzu, na którym danie będzie serwowane formując koło. Łososia połączyć z cebulą oraz aminokwasami kokosowymi, wymieszać. Na kółku z ogórków ustawić obręcz i wypełnić ją masą łososiową wyrównując wierzch dania. Kawałeczki awokado wymieszać z solą i sokiem z cytryny i wyłożyć na wierzch łososia. Pomidory zaś wymierzać z oliwą i ułożyć jako wierzchnią warstwę.
2
Ugotować jajko w koszulce i ułożyć na tatarze. Serwować.
3
Po więcej przepisów na smaczne i zdrowe dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
687 kcal
Białka
41 g
Węglowodany
10 g
Cukry
7 g
Tłuszcze
51 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
544 mg
Błonnik
14 g
Sól
6 g
Woda
219 g
Wapń
254 mg
PHE
2 030 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit