Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Szarpane boczniaki w ostrym sosie z bułką i awokado

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
2 x duża porcja (150 g)
2 x opakowanie (80 g)
2 x łyżka (20 g)
2 x 20 g
mała sztuka (4 g)
mała porcja (20 g)
6 x mała porcja (30 g)
łyżeczka (5 ml)
2 x łyżka (10 ml)
10 x 1 g
10 x 1 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
100 g

Opis przygotowania przepisu

1
Boczniaki myjemy i kroimy w paski. Rozgrzewamy olej i wrzucamy boczniaki, wlewamy sos sojowy, dodajemy pieprz i smażymy 10 minut.
2
Do boczniaków dodajemy ketchup oraz płatki drożdżowe i smażmy jeszcze 5 minut.
3
Tofu grillujemy bez dodatku tłuszczu na patelni.
4
Bułki przekrawamy na pół. Smarujemy majonezem, układamy garść szpinaku, na to plastry ogórka, szarpane boczniaki, tofu, plaster pomidora, awokado i przykrywamy.
Szarpany boczniak w obłędnym sosie.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 244 kcal
Białka
52 g
Węglowodany
104 g
Cukry
16 g
Tłuszcze
63 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
11 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
17 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
-
Błonnik
29 g
Sól
8 g
Woda
459 g
Wapń
259 mg
PHE
1 942 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit