Najlepsza brukselka pieczona
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
3 porcje
brukselka surowa | 5 x 100 g |
3 x porcja (10 g) | |
1,5 x łyżka (10 ml) | |
1,5 x łyżeczka (5 g) | |
10 g | |
7 x 1 g | |
2 x duża porcja (3 g) | |
5 x 1 g | |
2 x łyżka (10 ml) | |
2 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Brukselkę myjemy, kroimy na połówki dodajemy połowę soli z przepisu i masujemy dłońmi w misce.
2
Nagrzewamy piekarnik do 250 stopni. pieczemy brukselkę 15 minut.
3
Orzechy prażymy na suchej patelni, następnie obieramy ze skórek i siekamy.
4
W szklance mieszamy: oliwę, paprykę, musztardę, płynny miód, ocet, pieprz oraz resztę soli.
5
Brukselkę po upieczeniu polewamy sosem oraz posypujemy orzechami. Jemy samą lub jako dodatek do obiadu,
3 porcje, czas przygotowania ok 30 minut.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 808 kcal |
Białka | 23 g |
Węglowodany | 60 g |
Cukry | 10 g |
Tłuszcze | 56 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 5 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 38 g |
Wielonienasycone | 8 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 22 g |
Sól | 7 g |
Woda | 4 g |
Wapń | 69 mg |
PHE | 1 121 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit