Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Krem z pieczonych warzyw

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
120 x 1 g
6 x 1 g
250 x 1 g
250 x 1 g
500 x 1 g
150 x 1 g
3 x 1 g
100 x 1 g
50 x 1 g
Wędzona papryka mielona ostra
3 x 1 g
5 x 1 g
3 x 1 g
500 x 1 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Cebulę, czosnek i marchewkę obieramy. Pomidory i papryki myjemy oraz wycinamy z nich środki.
2
W naczyniu żaroodpornym układamy cebulę, czosnek, papryczki chili, marchewkę, pomidory i papryki pokrojone na duże kawałki.
3
Pieczemy warzywa około godziny w temperaturze 200 stopni, grzanie góra-dół.
4
(Jeśli chcemy podać zupę z chipsem boczkowym dokładamy do piekarnika na ostatnie 5 minut boczek ułożony na papierze do pieczenia.)
5
Upieczone warzywa studzimy.
6
Do garnka wkładamy opieczone warzywa(paprykę oraz pomidory obieramy ze skóry po upieczeniu) oraz fasolę.
7
Dolewamy wodę oraz dodajemy sól, kmin, paprykę wędzoną i pieprz.
8
Gotujemy ok 20 minut.
9
Garnek stawiamy na stabilnym podłożu i blendujemy zupę. Robimy to dokładnie, dłuższą chwilę by nie było grudek.
10
Zupę nalewamy do miseczek i dekorujemy ulubionymi dodatkami. U mnie chipsy boczkowe, popcorn, porcja śmietany, świeże liście kolendry.
6 porcji, czas przygotowania ok 40 minut + 1 godzina pieczenia

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
530 kcal
Białka
23 g
Węglowodany
90 g
Cukry
51 g
Tłuszcze
7 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,56 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,34 g
Wielonienasycone
0,9 g
Cholesterol
-
Błonnik
40 g
Sól
6 g
Woda
1 213 g
Wapń
144 mg
PHE
1 171 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit