Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fasolka zapiekana z cukinią i fetą

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
75 x 1 g
12 x 1 g
opakowanie (400 g)
6 x 1 g
4 x 1 g
2 x łyżka (10 ml)
2 g
porcja (2 g)
680 x 1 g
opakowanie (240 g)
145 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Cebulę i czosnek obieramy, cukinię myjemy. Fasolę odcedzamy.
2
W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy. Dodajemy do niej pokrojoną w plasterki połowę czosnku.
3
Smażymy 2-3 minuty. Dodajemy pomidory z puszki, połowę oregano i połowę soli i pieprzu. Gotujemy 10 minut.
4
Na patelni rozgrzewamy drugą łyżkę oliwy dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy 3-4 minuty. Dodajemy drugą połowę czosnku. Smażymy 1 minutę.
5
Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz drugą połowę oregano, soli i pieprzu.
6
Do pomidorów dodajemy fasolę oraz bazylię. Gotujemy jeszcze 5 minut.
7
Do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidory z fasolą oraz cukinię z cebulą. Kruszymy na to ser.
8
Zapiekamy 20 minut w 200 stopniach, grzanie góra-dół. Podajemy na ciepło.
4 porcje, czas przygotowania ok 30 minut+ pieczenie 20 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
984 kcal
Białka
55 g
Węglowodany
84 g
Cukry
38 g
Tłuszcze
41 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
15 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
16 g
Sól
14 g
Woda
708 g
Wapń
1 347 mg
PHE
2 553 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit