Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
2 porcje
2 x 100 g | |
sztuka (100 g) | |
opakowanie (400 g) | |
duża porcja (100 g) | |
100 g | |
porcja (200 g) | |
30 g | |
3 g | |
2 x łyżka (10 ml) | |
porcja (5 g) | |
porcja (10 g) | |
duża porcja (3 g) | |
szczypta (2 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Do garna wlewamy łyżkę oliwy, następnie wrzucamy cebulą oraz czosnek i podsmażamy.
2
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy marchew pokrojoną w plastry, pomidory z puszki, syrop klonowy oraz słodką i ostrą papryką. Zagotowujemy i gotujemy 15 minut pod przykryciem.
3
Gotowy sos ściągamy z ognia i za pomocą blendera miksujemy.
4
Pozostałą część oliwy rozgrzewamy w innym garnku, dodajemy ziemniaki pokrojone w plastry oraz paprykę w kostkę i podsmażamy.
5
Do ziemniaków dodajemy fasolę szparagową oraz wlewamy sos pomidorowy, dodajemy sól i pieprz. Gotujemy po przykryciem przez 20 minut.
6
Pod koniec gotowania wrzucamy kukurydzę i dodajemy jogurt.
7
Gotową fasolę przekładamy do miseczki. Podajemy z ulubionymi świeżymi warzywami. Smacznego!
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowy to dobry pomysł na kolację ze znajomymi, którzy lubią lekką i aromatyczną kuchnię.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 669 kcal |
Białka | 19 g |
Węglowodany | 84 g |
Cukry | 32 g |
Tłuszcze | 24 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 15 g |
Wielonienasycone | 2 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 17 g |
Sól | 5 g |
Woda | 117 g |
Wapń | 61 mg |
PHE | 624 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit