Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
2 x 100 g
sztuka (100 g)
opakowanie (400 g)
duża porcja (100 g)
100 g
porcja (200 g)
30 g
3 g
2 x łyżka (10 ml)
porcja (5 g)
porcja (10 g)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Do garna wlewamy łyżkę oliwy, następnie wrzucamy cebulą oraz czosnek i podsmażamy.
2
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy marchew pokrojoną w plastry, pomidory z puszki, syrop klonowy oraz słodką i ostrą papryką. Zagotowujemy i gotujemy 15 minut pod przykryciem.
3
Gotowy sos ściągamy z ognia i za pomocą blendera miksujemy.
4
Pozostałą część oliwy rozgrzewamy w innym garnku, dodajemy ziemniaki pokrojone w plastry oraz paprykę w kostkę i podsmażamy.
5
Do ziemniaków dodajemy fasolę szparagową oraz wlewamy sos pomidorowy, dodajemy sól i pieprz. Gotujemy po przykryciem przez 20 minut.
6
Pod koniec gotowania wrzucamy kukurydzę i dodajemy jogurt.
7
Gotową fasolę przekładamy do miseczki. Podajemy z ulubionymi świeżymi warzywami. Smacznego!
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowy to dobry pomysł na kolację ze znajomymi, którzy lubią lekką i aromatyczną kuchnię.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
669 kcal
Białka
19 g
Węglowodany
84 g
Cukry
32 g
Tłuszcze
24 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
15 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
17 g
Sól
5 g
Woda
117 g
Wapń
61 mg
PHE
624 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit