Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Cukiniowe klopsy nadziewane serem feta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

20 x 1 g
160 x 1 g
porcja (50 g)
30 g
mała sztuka (50 g)
szczypta (2 g)
3 g
porcja (10 g)
1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Cukinię i cebulę trzemy na tarce o grubych oczkach. Odstawiamy na 5 minut, następnie ręką odsączamy wodę, która wytraciła się z warzyw.
2
Do odcedzonej cukinii i cebuli wbijamy jajko, dodajemy mąkę i dosypujemy przyprawy.
3
Całość dokładnie mieszamy.
4
Blachę do pieczenia wykładamy papierem.
5
Robimy kilka klopsów z masy cukiniowej, dodajemy kawałek fety i przykrywamy kolejnym klopsem naszej masy. Czynność powtarzamy aż do wykorzystania wszelkich składników.
6
Całość pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut, obracamy i znów wkładamy na 10 minut.
Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut zapiekania

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
339 kcal
Białka
19 g
Węglowodany
25 g
Cukry
5 g
Tłuszcze
17 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
9 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
260 mg
Błonnik
4 g
Sól
2 g
Woda
204 g
Wapń
354 mg
PHE
971 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit