Burger z domowym guacamole
Ocena przepisu
Składniki
2 x sztuka (80 g)
opakowanie (180 g)
porcja (3 g)
3 x mała porcja (20 g)
porcja (50 g)
20 x 1 g
łyżka (20 g)
sztuka (100 g)
mała porcja (50 g)
sztuka (15 g)
2 x łyżka (10 ml)
10 x 1 ml
porcja (5 g)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
sztuka (200 g)
mała porcja (10 g)
porcja (6 g)
3 x 1 g
łyżka (10 ml)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Tofu rozdrabniamy blenderem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę, przyprawy oraz mąkę.
2
Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju
3
Awokado gnieciemy widelcem, dodajemy łyżkę posiekanego pomidora, kolendrę, chilli, sok z cytryny, cebulę oraz sól i mieszamy.
4
Bułki przekrawamy na pół.
5
Dół bułki smarujemy majonezem, układamy rukolę, pomidor, kotlet, rzodkiewka i przykrywamy drugą częścią bułki, którą wcześniej smarujemy guacamole.
Fast food w wersji fit.
1 475 kcal
Lub 6 175 kJ ● Wartość energetyczna
52,2 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
134 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
22,7 g
81,2 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
11,1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
27,9 g
Wielonienasycone
9,4 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
25 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
7 g
Wapń
62,1 mg
Sód
0,01 g
Woda
310 g
PHE
2 611 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
20 %
50 %
8 %
30 %
4 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.