Zupa krem z pierożkami
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
2 porcje
sztuka (100 g) | |
porcja (100 g) | |
4 x 100 g | |
10 x 1 g | |
2 x 100 ml | |
2 x 100 g | |
100 g | |
porcja (5 g) | |
5 g | |
2 x porcja (3 g) | |
szczypta (2 g) | |
3 g | |
3 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Marchew, cukinię, czosnek obieramy i kroimy w plastry. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni.
2
Kostkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody.
3
Upieczone warzywa umieszczamy w garnku, dodajemy pomidory z puszki, bulion, mleko kokosowe oraz przyprawy i gotujemy 5 minut. Wlewamy do kielicha blendera i miksujemy na gładki krem.
4
Pierożki tortellini (w mojej wersji wegańskie z tofu i szpinakiem) gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5
Tofu kruszymy w dłoniach i smażymy na patelni z dodatkiem kurkumy, soli i pieprzu.
6
Zupę krem podajemy z pierożkami, kruszonym tofu, płatkami drożdżowymi i liściem bazylii.
Kremowa, delikatna i bardzo sycąca.
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 166 kcal |
Białka | 45 g |
Węglowodany | 135 g |
Cukry | 34 g |
Tłuszcze | 47 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 28 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 0,02 g |
Wielonienasycone | 0,19 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 15 g |
Sól | 7 g |
Woda | 362 g |
Wapń | 291 mg |
PHE | 1 607 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit