Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zupa krem z pierożkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Marchew, cukinię, czosnek obieramy i kroimy w plastry. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni.
2
Kostkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody.
3
Upieczone warzywa umieszczamy w garnku, dodajemy pomidory z puszki, bulion, mleko kokosowe oraz przyprawy i gotujemy 5 minut. Wlewamy do kielicha blendera i miksujemy na gładki krem.
4
Pierożki tortellini (w mojej wersji wegańskie z tofu i szpinakiem) gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5
Tofu kruszymy w dłoniach i smażymy na patelni z dodatkiem kurkumy, soli i pieprzu.
6
Zupę krem podajemy z pierożkami, kruszonym tofu, płatkami drożdżowymi i liściem bazylii.
Kremowa, delikatna i bardzo sycąca.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 166 kcal
Białka
45 g
Węglowodany
135 g
Cukry
34 g
Tłuszcze
47 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
28 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,02 g
Wielonienasycone
0,19 g
Cholesterol
-
Błonnik
15 g
Sól
7 g
Woda
362 g
Wapń
291 mg
PHE
1 607 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit