Zapiekanka cukiniowa z serem Camembert.
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
2,5 x sztuka (100 g)
2 x porcja (50 g)
3,8 x porcja (100 g)
3 x łyżka (10 ml)
15 x 1 g
1,5 x 100 g
1,5 x 100 g
łyżeczka (5 g)
duża porcja (3 g)
1,7 x 100 ml
2 x porcja (10 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
2
Warzywa myjemy, paprykę i cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę, pora w pół plasterki.
3
Na głębokiej patelni, lub w garnku(chodzi o naczynie które później będzie można włożyć do piekarnika) rozgrzewany olej. Smażymy na nim wszystkie warzywa do uzyskania lekko złotego koloru.
4
Do warzyw dodajemy wodę, masło oraz przyprawy. Gotujemy jeszcze 3 minuty.
5
Do podgotowanych warzyw dodajemy ugotowany wcześniej makaron oraz śmietanę. Gotujemy 2 minuty.
6
Na koniec mieszamy z pokrojonym na kawałki serem camembert.
7
Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
8
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy umytą i posiekaną natką pietruszki
4 porcje, czas przygotowania ok 30 minut+ pieczenie 15 minut
{{data.energy}}2 010 kcal
Lub {{data.energyAlt}}8 417 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}58,7 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}116 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 26,3 g
{{data.fat}}142 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 66,5 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 18,8 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 9,1 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 32,2 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 24,6 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 7,5 g
Wapń
{{data.calcium}} 2 444 mg
Sód
{{data.sodium}} 0 g
Woda
{{data.water}} 630 g
PHE
{{data.phe}} 2 769 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Siedzący
Nieznaczna aktywność
Umiarkowana aktywność
Wysoka aktywność
Ekstremalna aktywność
Bez stałej aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.