Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zapiekanka cukiniowa z serem Camembert.

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
250 x 1 g
2,5 x sztuka (100 g)
Por
2 x porcja (50 g)
3,8 x porcja (100 g)
3 x łyżka (10 ml)
15 x 1 g
1,5 x 100 g
1,5 x 100 g
łyżeczka (5 g)
3 g
1,7 x 100 ml
2 x porcja (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
2
Warzywa myjemy, paprykę i cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę, pora w pół plasterki.
3
Na głębokiej patelni, lub w garnku(chodzi o naczynie które później będzie można włożyć do piekarnika) rozgrzewany olej. Smażymy na nim wszystkie warzywa do uzyskania lekko złotego koloru.
4
Do warzyw dodajemy wodę, masło oraz przyprawy. Gotujemy jeszcze 3 minuty.
5
Do podgotowanych warzyw dodajemy ugotowany wcześniej makaron oraz śmietanę. Gotujemy 2 minuty.
6
Na koniec mieszamy z pokrojonym na kawałki serem camembert.
7
Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
8
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy umytą i posiekaną natką pietruszki
4 porcje, czas przygotowania ok 30 minut+ pieczenie 15 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 010 kcal
Białka
59 g
Węglowodany
116 g
Cukry
26 g
Tłuszcze
142 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
66 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
19 g
Wielonienasycone
9 g
Cholesterol
32 mg
Błonnik
25 g
Sól
8 g
Woda
630 g
Wapń
2 444 mg
PHE
2 769 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit