Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wege kotlety dyniowe

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
2,5 x 100 g
2 x sztuka (55 g)
2 x łyżka (10 g)
2 x opakowanie (10 g)
2 x szczypta (2 g)
1 g
2 x łyżka (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Dynię ugotować na parze lub upiec i zblendować (ma wyjść 200 g puree).
2
Jajka rozbełtać i wymieszać z puree z dyni. Len i słonecznik zmielić w młynku do kawy. Dodać do masy razem z solą i gałką muszkatołową.
3
Odstawić masę na chwilę do zgęstnienia. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Masę podzielić na 4 części. Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formować okrągłe kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zrumienienia.
4
Po więcej przepisów na smaczne i zdrowe dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
668 kcal
Białka
24 g
Węglowodany
28 g
Cukry
0,37 g
Tłuszcze
50 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
17 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
8 g
Cholesterol
526 mg
Błonnik
8 g
Sól
4 g
Woda
0,04 g
Wapń
112 mg
PHE
965 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit