Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wege bowl z klopsikami z soczewicy

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

1 porcja
50 x 1 g
50 x 1 g
2 x mała porcja (30 g)
porcja (100 g)
mała sztuka (80 g)
10 x 1 g
20 x 1 g
10 x 1 g
10 x 1 ml
łyżeczka (5 ml)
porcja (6 g)
łyżeczka (5 g)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.
2
Buraczki obieramy i kroimy w kostkę, a marchew w plastry. Marchew gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
3
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut, następnie przekładamy do miski, dodajemy starty na tarce czosnek, curry, sól, pieprz oraz kolendrę i za pomocą blendera miksujemy na gładką masę.
4
Z masy formujemy małe klopsiki i smażymy na oleju, każdą ze stron.
5
Do miski układamy ugotowaną kaszę, pokrojone w plastry awokado, ugotowane buraczki oraz marchew. Następnie klopsiki oraz sałatę.
6
Wszystko posypujemy solą, sałatę polewamy octem balsamicznym, a wszystko posypujemy ziarnami. Smacznego!
Popularne danie, czyli bowl w wegańskiej wersji.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
641 kcal
Białka
25 g
Węglowodany
81 g
Cukry
11 g
Tłuszcze
20 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
-
Błonnik
17 g
Sól
2 g
Woda
127 g
Wapń
104 mg
PHE
643 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit