Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegański pasztet z pora i gruszek

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

10 porcji
Por
200 x 1 g
150 x 1 g
220 x 1 g
czarnuszka
6 x 1 g
1 g
1 g
20 x 1 ml
30 x 1 ml
2 x 1 g
2 x 1 g
4 x 1 g
40 x 1 ml
3 x 1 g
3 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Białą część pora myjemy i kroimy w półplasterki. Gruszkę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę.
2
Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy na nią pora, gruszkę, 2 goździki, 2 liście laurowe, ziele angielskie oraz czarnuszkę. Smażymy na małym ogniu do miękkości pora i gruszki ok 12 minut. Mieszamy od czasu do czasu by por się nie przypalił.
3
Do pojemnika blendera wkładamy fasolę, wodę, sos sojowy, majeranek, i tymianek. Blendujemy na gładką masę.
4
Zblendowaną fasolę przekładamy do miseczki.
5
Z patelni wyjmujemy liść laurowy, goździki oraz ziele angielskie. Wyrzucamy je.
6
Zawartość patelni dodajemy do fasoli, delikatnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
7
Smalec wykorzystujemy do kanapek.
10 porcji, czas przygotowania ok 25 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
749 kcal
Białka
27 g
Węglowodany
70 g
Cukry
23 g
Tłuszcze
36 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
19 g
Wielonienasycone
9 g
Cholesterol
-
Błonnik
11 g
Sól
8 g
Woda
359 g
Wapń
154 mg
PHE
1 090 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit