Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
5 x porcja (100 g)
sztuka (50 g)
porcja (250 ml)
sztuka (55 g)
porcja (50 g)
porcja (3 g)
łyżka (10 ml)
50 g
szklanka (250 ml)
porcja (175 g)
szczypta (2 g)
duża porcja (3 g)
porcja (5 g)
duża porcja (20 g)
porcja (10 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Bułkę namoczyć w mleku. Gdy zmięknie, odcisnąć i dodać do mięsa mielonego.
2
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. dodać do mięsa i bułki.
3
Do mięsa dodać również ząbek czosnku, 1 jajko, garść sera tartego grana padano, przyprawy. Masę dokładnie wyrobić.
4
Formować niewielkie kulki, które obtoczyć w bułce tartej. Smażyć pulpeciki na oleju do zrumienienia. Przełożyć do większego naczynia.
5
Pulpety zalać wodą, dodać passatę pomidorową . Dusić pod przykryciem ok. 45 minut. mieszając co jakiś czas, aby pulpety nie przywierały do naczynia. Sos powinien się w trakcie gotowania zredukować, nie ma potrzeby go zagęszczać mąką. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki lub posypać ulubionym ziołami.
pulpeciki można podać z makaronem, ryżem, kaszą czy też z samym chlebem . Porcja zawiera 6 sztuk pulpetów.
{{data.energy}}2 104 kcal
Lub {{data.energyAlt}}8 810 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}87,7 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}98,7 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 27,2 g
{{data.fat}}150 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 18,4 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 10,1 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 4,3 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 237 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 7,9 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 9,1 g
Wapń
{{data.calcium}} 328 mg
Sód
{{data.sodium}} 0,12 g
Woda
{{data.water}} 304 g
PHE
{{data.phe}} 4 385 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Siedzący
Nieznaczna aktywność
Umiarkowana aktywność
Wysoka aktywność
Ekstremalna aktywność
Bez stałej aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.