Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Krem z buraków i cukinii ze śmietaną

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
porcja (100 g)
200 x 1 g
75 x 1 g
3 x 3 g
30 x 1 g
10 x 1 g
5 x 1 g
100 x 1 g
5 x 1 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Cebulę, czosnek i buraki obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Cukinię umyj (nie obieraj) i pokrój na większe kawałki.
2
Wrzuć wszystko do garnka, zalej gorącą wodą i dodaj, jeśli masz, skórę z parmezanu
3
Gotuj przez około 45 minut, następnie usuń skórkę parmezanu, wyrzuć i zmiksuj warzywa z wodą.
4
Dopraw zupę solą i natką pietruszki i dodaj śmietanę do ugotowanej zupy (już nie gotuj).

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
466 kcal
Białka
20 g
Węglowodany
32 g
Cukry
22 g
Tłuszcze
29 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
0,81 g
Cholesterol
0,02 mg
Błonnik
7 g
Sól
5 g
Woda
213 g
Wapń
492 mg
PHE
1 022 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit