Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kotlety z dyni

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
4 x 100 g
opakowanie (180 g)
20 ml
duża porcja (50 g)
porcja (5 g)
5 x 1 g
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Dynię pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, a następnie miksujemy na gładkie puree.
2
W pojemniku blendera umieszczamy tofu, dodajemy puree z dyni, płatki owsiane oraz przyprawy i miksujemy.
3
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcję i smażmy po 7 minut, każdą ze stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Delikatne i bardzo treściwe kotlety z dyni.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
792 kcal
Białka
34 g
Węglowodany
76 g
Cukry
3 g
Tłuszcze
38 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
14 g
Wielonienasycone
7 g
Cholesterol
-
Błonnik
5 g
Sól
2 g
Woda
5 g
Wapń
411 mg
PHE
524 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit