Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto kotlety z tuńczyka

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
2 x 100 g
opakowanie (195 g)
2 x duża sztuka (60 g)
porcja (10 g)
30 g
szczypta (2 g)
5 x 1 g
2 x łyżka (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Tuńczyka porządnie odsączyć z zalewy.
2
Kalafiora umieścić w malakserze i rozdrobnić na ryż (jeśli chcecie skorzystać ze świeżego kalafiora, to po rozdrobnieniu ugotujcie go na parze, odciśnijcie z wody i ostudźcie).
3
Cebulę i kapary pokroić drobno, dodać do pozostałych składników wraz z musztardą i solą. Jajka rozbełtać, dodać do reszty i dokładnie wymieszać.
4
Masło rozgrzać na patelni. Z masy uformować 6 kotletów i smażyć z obu stron na średnim ogniu aż do zrumienienia.
5
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
657 kcal
Białka
70 g
Węglowodany
14 g
Cukry
10 g
Tłuszcze
35 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
17 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
569 mg
Błonnik
6 g
Sól
5 g
Woda
183 g
Wapń
125 mg
PHE
3 512 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit