Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto kotlety z kalafiora

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
4,5 x 100 g
2 x duża sztuka (60 g)
2 x łyżka (10 g)
2 x szczypta (2 g)
1 g
1 g
2 x łyżka (10 ml)

Opis przygotowania przepisu

1
Kalafiora ugotować na półtwardo, lekko ostudzić i dobrze odsączyć z wody.
2
Jeśli korzystacie z kalafiora mrożonego, to wystarczy go rozmrozić i także odcisnąć z nadmiaru wody.
3
Zblendować kalafiora z jajkami, wymieszać masę z mąką lnianą oraz przyprawami.
4
Zwilżonymi dłońmi nabierać porcję masy i formować kotlety (6 sztuk). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron aż kotlety będą dość rumiane.
5
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
603 kcal
Białka
30 g
Węglowodany
22 g
Cukry
15 g
Tłuszcze
42 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
23 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
9 g
Cholesterol
517 mg
Błonnik
20 g
Sól
4 g
Woda
412 g
Wapń
228 mg
PHE
1 480 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit