Kalarepki faszerowane ryżem czarnym i pieczarkami
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
2 x sztuka (150 g)
150 g
porcja (50 g)
porcja (3 g)
2 x łyżeczka (5 ml)
duża porcja (20 g)
szczypta (2 g)
duża porcja (3 g)
porcja (10 g)
750 ml
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Ryż należy wymoczyć w wodzie przez kilka godzin. Po tym czasie wodę odlać. Wrzucić ryż do garnka z wrzącą, osoloną wodą. Ugotować do miękkości ( 20 - 30 minut). Odcedzić.
2
Cebulę zeszklić na łyżeczce masła. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Dodać do ryżu.
3
Pieczarki oczyścić i obrać. Pokroić na drobną kostkę i przysmażyć na łyżeczce masła. Dodać potem do ryżu i cebuli. Przyprawić. Dodać starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać.
4
Kalarepki należy umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć z wody i lekko ostudzić. Przekroić na pół. Wydrążyć łyżeczką środki przekrojowych kalarepek.
5
Pokroić miąższ kalarepki na drobną kosteczkę. Dodać do farszu.
6
Wymieszanym farszem wypełnić kalarepki. Zapiec w nagrzanym piekarniku 180 st. ok. 15 minut. Na wierzch posypać ser. Podawać posypane szczypiorkiem.
Czarny ryż można zamienić na inny rodzaj ryżu.
{{data.energy}}690 kcal
Lub {{data.energyAlt}}2 887 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}27,2 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}89,5 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 15,2 g
{{data.fat}}20,6 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 5,1 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 7,7 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 3,3 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 0 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 20,4 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 2,6 g
Wapń
{{data.calcium}} 358 mg
Sód
{{data.sodium}} 0,12 g
Woda
{{data.water}} 1 214 g
PHE
{{data.phe}} 1 252 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.