Gulasz z klopsikami z tofu i awokado
Ocena przepisu
Składniki
2 x łyżka (10 ml)
70 x 1 g
150 x 1 g
400 x 1 g
sztuka (100 g)
20 g
20 x łyżka (10 ml)
sztuka (61 g)
3 ml
5 x 1 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
70 x 1 g
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Tofu kruszymy w dłoniach do miski, dodajemy łyżkę oleju, sos sojowy, pieprz oraz mąkę z ciecierzycy i mieszamy.
2
W dłoniach formujemy klopsiki i pieczemy 25 minuty w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
3
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę wraz z papryką słodką i ostrą. Dodajemy świeżą paprykę pokrojoną w kostkę i chwilę smażymy.
4
Do cebuli dodajemy odcedzoną fasolę oraz pomidory z puszki i sos sojowy. Przykrywamy i gotujemy 15 minut.
5
Tortillę kroimy na trójkąty i podgrzewamy na suchej patelni.
6
Gulasz wlewamy do talerza, układamy kilka klopsów, plastry awokado i podajemy z tortillą.
Gulasz w zupełnie innej wersji.
1 412 kcal
Lub 5 913 kJ ● Wartość energetyczna
83,2 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
140 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
30,2 g
51,9 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
17,9 g
Wielonienasycone
7,1 g
Cholesterol
-
Błonnik
30,9 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
39,2 g
Wapń
64 mg
Sód
0 g
Woda
213 g
PHE
2 682 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
30 %
51 %
11 %
19 %
2 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.