Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Gulasz z klopsikami z tofu i awokado

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
180 g
2 x łyżka (10 ml)
70 x 1 g
150 x 1 g
400 x 1 g
sztuka (100 g)
20 g
20 x łyżka (10 ml)
sztuka (61 g)
3 ml
10 g
5 x 1 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
70 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Tofu kruszymy w dłoniach do miski, dodajemy łyżkę oleju, sos sojowy, pieprz oraz mąkę z ciecierzycy i mieszamy.
2
W dłoniach formujemy klopsiki i pieczemy 25 minuty w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
3
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę wraz z papryką słodką i ostrą. Dodajemy świeżą paprykę pokrojoną w kostkę i chwilę smażymy.
4
Do cebuli dodajemy odcedzoną fasolę oraz pomidory z puszki i sos sojowy. Przykrywamy i gotujemy 15 minut.
5
Tortillę kroimy na trójkąty i podgrzewamy na suchej patelni.
6
Gulasz wlewamy do talerza, układamy kilka klopsów, plastry awokado i podajemy z tortillą.
Gulasz w zupełnie innej wersji.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 412 kcal
Białka
83 g
Węglowodany
140 g
Cukry
30 g
Tłuszcze
52 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
18 g
Wielonienasycone
7 g
Cholesterol
-
Błonnik
31 g
Sól
39 g
Woda
213 g
Wapń
64 mg
PHE
2 682 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit