Gnocchi z pesto bazyliowym
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
1 porcja
150 x 1 g | |
20 x 1 g | |
mała porcja (50 g) | |
10 x 1 g | |
opakowanie (50 g) | |
łyżeczka (5 ml) | |
duża porcja (3 g) | |
szczypta (2 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Oliwę rozgrzewamy i smażymy na niej paski boczniaków z dodatkiem soli i pieprzu.
2
Gnocchi gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i zostawiamy 1/3 szklanki wody po gotowaniu.
3
Do boczniaków dodajemy ugotowane gnocchi, pesto, szpinak, wodę i płatki drożdżowe. Smażymy razem 5 minut.
Ekspresowy, dietetyczny i wegański obiad.
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 420 kcal |
Białka | 14 g |
Węglowodany | 54 g |
Cukry | 4 g |
Tłuszcze | 16 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 4 g |
Wielonienasycone | 0,43 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 5 g |
Sól | 4 g |
Woda | 45 g |
Wapń | 6 mg |
PHE | 713 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit