Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
4 x mała porcja (150 g)
duża sztuka (150 g)
sztuka (180 g)
100 g
3 x 5 g
duża sztuka (100 g)
400 g
4 x porcja (100 g)
100 g
3 x łyżka (10 ml)
4 x porcja (40 g)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
5 x 1 g
10 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki, cebulę i papryki pokrój w dość drobną kostkę.
2
Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
3
Na blachę wyłóż wszystkie składniki, czyli pokrojoną paprykę, cebulę, ziemniaki, mięso mielone, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Całość polej połową szklanki wody oraz skrop oliwą.
4
Wszystkie składniki wymieszaj dłońmi i równomiernie rozprowadź na blasze.
5
Drugi arkusz papieru do pieczenia zgnieć oraz namocz pod bieżącą wodą. Zwilżonym papierem do pieczenia nakryj zapiekankę.
6
Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 230 stopni (grzanie góra-dół) i piecz przez 45 minut.
7
Po 45 minutach zdejmij papier do pieczenia, którym była przykryta zapiekanka i posyp zapiekankę tartym serem mozzarella.
8
Piecz jeszcze 15 minut.
Obiad, który przygotujesz w 20 minut (plus czas pieczenia).

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 720 kcal
Białka
110 g
Węglowodany
189 g
Cukry
57 g
Tłuszcze
162 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
34 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
22 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
-
Błonnik
24 g
Sól
13 g
Woda
188 g
Wapń
358 mg
PHE
4 957 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit