Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zapiekanka z kalafiorem i mięsem mielonym 8

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
300 x 1 g
200 x 1 g
sztuka (55 g)
łyżeczka (5 ml)
15 x 1 g
150 x 1 g
30 x 1 ml
mała porcja (10 g)
120 x 1 g
porcja (20 g)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
2
Kalafiora gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie.
3
Cebulę podsmaż na łyżeczce oliwy z przeciśniętymi przez praskę dwoma ząbkami czosnku oraz sosem sojowym.
4
Dodaj mięso i podsmaż. Dopraw solą pieprzem. Wymieszaj przecier pomidorowy z jajkiem, dopraw solą i pieprzem oraz dodaj posiekany koperek.
5
Do naczynia żaroodpornego przełóż najpierw makaron, mięso, potem różyczki kalafiora i zalej wszystko masą z przecieru pomidorowego.
6
Posyp startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 20-30 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
877 kcal
Białka
100 g
Węglowodany
67 g
Cukry
18 g
Tłuszcze
21 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
237 mg
Błonnik
17 g
Sól
7 g
Woda
348 g
Wapń
274 mg
PHE
5 007 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit