Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Surówka z czerwonej kapusty

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

5 porcji
1 000 x 1 g
Por
porcja (50 g)
1,5 x łyżeczka (5 g)
2 x duża porcja (3 g)
mała sztuka (100 g)
łyżeczka (5 g)
3 x porcja (5 ml)
1,5 x łyżka (10 ml)

Opis przygotowania przepisu

1
Kapustę siekamy. Pora kroimy w półplasterki. Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2
W dużym garnku zagotowujemy wodę(solimy ją połową soli z przepisu). Do gotującej się wody dodajemy kapustę. Gotujemy do uzyskania pożądanej twardości(każda kapusta gotuje się inaczej, chodzi o efekt al dente). Zdejmujemy z ognia, wlewamy ocet, mieszamy. Po minucie odcedzamy i studzimy.
3
W tym czasie parzymy pora- przelewamy go wrzątkiem na sitku i studzimy.
4
Do miski dodajemy kapustę, pora, resztę soli, pieprz, starte jabłko, cukier oraz olej.
5 porcji, czas przygotowania ok 40 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
550 kcal
Białka
16 g
Węglowodany
89 g
Cukry
55 g
Tłuszcze
18 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
2 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
9 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
27 g
Sól
8 g
Woda
131 g
Wapń
504 mg
PHE
811 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit