Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Przepyszna zapiekanka z cukinią i kurczakiem fit

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
400 x 1 g
500 x 1 g
100 g
15 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
20 x 1 ml
30 x 1 g
1 g
porcja (5 g)
5 g
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smaż chwilę.
2
Dodaj zmielonego kurczaka (najlepiej poprosić o jego zmielenie w sklepie) i duś około 10 minut, mieszając co jakiś czas.
3
Dodaj sos sojowy i dopraw przyprawami: majerankiem, cząbrem, tymiankiem i rozmarynem oraz solą i pieprzem.
4
Pokrój cukinię w cienkie plastry – około 2 mmm grubości. Kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego lub zostaw na patelni, jeśli jest ona przystosowana do zapiekania w piekarniku.
5
Ułóż plastry cukinii ładnie w naczyniu i posyp startym parmezanem. Tak przygotowaną zapiekankę piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
882 kcal
Białka
137 g
Węglowodany
32 g
Cukry
16 g
Tłuszcze
23 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
0,97 g
Cholesterol
0,02 mg
Błonnik
10 g
Sól
6 g
Woda
494 g
Wapń
603 mg
PHE
6 850 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit