Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pieczony kurczak z chrupiącą skórką po azjatycku

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
1,5 x opakowanie (500 g)
porcja (50 g)
6 x 3 g
0,5 x 100 g
30 x 1 ml
10 g
łyżeczka (5 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Cebulę, czosnek, sos sojowy (można zastąpić aminokwasami kokosowymi), olej sezamowy, papryczkę chili i sól umieścić w kielichu blendera i zblendować na gładką masę. Kurczaka (części lub całego) umieścić w misce i zalać marynatą. Marynować przez 8 godzin, co godzinę równomiernie rozprowadzając marynatę po mięsie. Po tym czasie wstawić kurczaka do piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec przez ok. 1h (części krócej) podlewając pozostałą marynatą, a w połowie czasu pieczenia odwracając na drugą stronę.
2
Po więcej przepisów na zdrowe dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 194 kcal
Białka
160 g
Węglowodany
15 g
Cukry
4 g
Tłuszcze
28 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
555 mg
Błonnik
2 g
Sól
13 g
Woda
616 g
Wapń
147 mg
PHE
7 721 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit