Pieczony kalafior z koperkiem
Ocena przepisu
Składniki
8 x 100 g
łyżka (10 ml)
porcja (5 g)
łyżka (10 ml)
łyżeczka (5 ml)
porcja (5 g)
10 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Kalafiora myjemy i odcinamy od niego liście.
2
Składniki na marynatę mieszamy ze sobą i odstawiamy na 10 minut.
3
Gotową marynatą smarujemy kalafiora, zawijamy w folie aluminiową i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
4
Upieczonego kalafiora posypujemy koperkiem i podajemy do dań grillowych
Pieczony kalafior, idealny jako danie główne lub dodatek do grilla.
450 kcal
Lub 1 886 kJ ● Wartość energetyczna
21,6 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
48,4 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
32,9 g
13,8 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1,1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6,3 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
-
Błonnik
25,1 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
2 g
Wapń
201 mg
Sód
g -
Woda
738 g
PHE
1 079 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
26 %
58 %
39 %
16 %
1 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.