Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pianka jogurtowa z sosem malinowo - jeżynowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Owoce zalać odrobiną wody, posypać wierzch agarem i zagotować. Zmiażdżyć całość widelcem. W razie potrzeby dolać wody do uzyskania konsystencji sosu. Można także dosłodzić stewią jeśli owoce użyte do przygotowania sosu są zbyt kwaśne.
2
Wszystkie składniki pianki wymieszać (jogurt, mleko, erytrytol i 4 krople stewii w płynie). Przełożyć do butli syfonu i zamknąć. Schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę. Po tym czasie nabić syfon nabojem, wstrząsnąć nim dobrze i wypełnić pianką wysokie szklanki przekładając ją co jakiś czas sosem owocowym.
3
Po więcej przepisów na zdrowe przekąski zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
305 kcal
Białka
3 g
Węglowodany
33 g
Cukry
11 g
Tłuszcze
22 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
20 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0 g
Cholesterol
-
Błonnik
3 g
Sól
0,09 g
Woda
25 g
Wapń
65 mg
PHE
91 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit