Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pancakes z czarnej fasoli

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do pojemnika blendera i z dodatkiem mleka miksujemy.
2
Mąkę łączymy z budyniem, ksylitole oraz proszkiem do pieczenia i wlewamy mleko połączone z fasolą, mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta. Odstawiamy na 10 minut.
3
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut.
4
Tofu rozdrabniamy w dłoni i umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy odsączone daktyle oraz jogurt i miksujemy na gładki serek.
5
Pancakes smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, po 3 minuty każdą ze stron. Gotowe pancakes podajemy z twarożkiem i ze świeżymi owocami. Smacznego!
Pancakes wyszły bardzo miękkie, a z dodatkiem domowego twarożku z tofu, stworzyły idealne połączenie.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 058 kcal
Białka
34 g
Węglowodany
174 g
Cukry
44 g
Tłuszcze
19 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,87 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
18 g
Sól
6 g
Woda
432 g
Wapń
304 mg
PHE
876 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit