Makaron w sosie dyniowym z suszonymi pomidorami
Ocena przepisu
Składniki
2 x 250 g
porcja (3 g)
mała porcja (15 g)
łyżka (10 ml)
2 x 100 g
100 g
20 x 1 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Dynię myjemy i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
2
Po upieczeniu umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy mleko kokosowe, jogurt, przyprawy i miksujemy na gładki krem.
3
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy pozostawiają 5 łyżek wody po gotowaniu.
4
Na patelnie wlewamy oliwę i podsmażamy czosnek. Dodajemy mus z dyni, ciecierzycę, suszone pomidory i mieszamy.
5
Do sosu przekładamy ugotowany makaron, wlewamy wodę po makaronie i pokrojone na pół pomidory. Smażymy razem 3 minuty. Przekładamy na talerz, dekorujemy świeżą bazylią.
Makaron w delikatnym sosie w wersji wegańskiej.
1 359 kcal
Lub 5 690 kJ ● Wartość energetyczna
45,6 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
206 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
12,9 g
32,5 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
14,7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7,3 g
Wielonienasycone
0,86 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
16,8 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
3 g
Wapń
150 mg
Sód
g -
Woda
90,3 g
PHE
2 278 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
16 %
73 %
5 %
11 %
5 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.