Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto chlebek z cukinii

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

10 porcji
0,5 x 100 g
1,8 x porcja (100 g)
4 x duża sztuka (60 g)
20 x 1 g
20 x 1 g
5 x 1 g
szczypta (2 g)
porcja (3 g)
5 x 1 g
0,3 x 100 g
6 x porcja (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Wszystkie suche składniki wymieszać. Jajka rozbełtać z przyprawami, dodać cukinię, a następnie suche składniki.
2
Wymieszać do połączenia składników. Na koniec dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać.
3
Wierzch udekorować orzechami włoskimi (najlepiej wymoczonymi uprzednio przez min. 2 h).
4
Przełożyć ciasto do keksówki o wymiarach 17 cm x 8 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie grzania góra + dół ok. 30 minut aż do lekkiego zrumienienia.
5
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 206 kcal
Białka
55 g
Węglowodany
61 g
Cukry
23 g
Tłuszcze
83 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
24 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
17 g
Wielonienasycone
31 g
Cholesterol
1 034 mg
Błonnik
50 g
Sól
4 g
Woda
171 g
Wapń
312 mg
PHE
2 740 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit