Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dietetyczne kotlety mielone z dodatkiem bakłażana

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
500 x 1 g
300 x 1 g
mała sztuka (50 g)
200 x 1 g
10 x 1 g
50 x 1 g
20 x 1 g
2 x 1 g
3 g
5 g
porcja (6 g)
5 g
porcja (3 g)
600 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach.
2
Cebulę pokrój w kostkę, a bakłażana zetrzyj na tarce z grubymi oczkami lub pokrój w bardzo drobna kostkę.
3
Podduś cebulę i bakłażana na patelni z dodatkiem wody, aż zmięknie i ostudź. W misce wymieszaj mięso z jajkiem i startym na tarce parmezanem oraz posiekaną zieloną pietruszką.
4
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ostudzonego bakłażana z cebulką.
5
Dopraw solą i pieprzem, zmielonym kminem rzymskim, kolendrą, chili i odrobiną cynamonu i dokładnie wymieszaj.
6
Formuj burgery i smaż je na patelni bez tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Zjedz z ziemniakami w mundurkach.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 748 kcal
Białka
135 g
Węglowodany
158 g
Cukry
32 g
Tłuszcze
62 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
22 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
25 g
Sól
3 g
Woda
497 g
Wapń
855 mg
PHE
6 755 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit