Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zupa krem z dyni

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
3 x opakowanie (500 g)
2 x szczypta (5 g)
100 g
sztuka (100 g)
sztuka (150 g)
150 g
3 x porcja (5 g)
10 x 1 g
duża porcja (3 g)
5 x 1 g
3 g
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Przygotuj bulion warzywny gotując w garnku 1 litr wody z kostką rosołową.
2
Dynię obierz i przekrój na pół. Wybierz pestki z dyni. Pokrój dynię na kawałki.
3
Obierz i pokrój ziemniaka oraz marchewkę.
4
W garnku umieść pokrojoną dynię, ziemniaka i marchewkę. Dodaj przyprawy i zalej wszystko bulionem.
5
Gotuj do miękkości warzyw, czyli przez około 40 minut.
6
Pod koniec gotowania dodaj wyciśnięty sok z pomarańczy i śmietanę. Wymieszaj wszystko dokładnie i zblenduj zupę na krem.
7
Zupę podawaj z grzankami, możesz też posypać ją pietruszką i sezamem.
Sycąca i aromatyczna zupa, którą przygotujesz w 20 minut plus czas gotowania.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 245 kcal
Białka
27 g
Węglowodany
245 g
Cukry
57 g
Tłuszcze
32 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
19 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,08 g
Wielonienasycone
0,24 g
Cholesterol
-
Błonnik
17 g
Sól
3 g
Woda
219 g
Wapń
117 mg
PHE
1 141 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit