Zdrowa sałatka z kurczakiem, czerwoną cebulą i migdałami
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
1 porcja
duża porcja (200 g) | |
porcja (50 g) | |
mała porcja (50 g) | |
łyżeczka (5 ml) | |
5 x 1 g | |
duża porcja (3 g) | |
porcja (100 g) | |
30 x 1 g | |
2 x mała porcja (10 g) | |
30 x 1 g | |
duża porcja (30 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Podsmaż cebulę na oliwie lub oleju kokosowym, a następnie opiecz piersi z kurczaka razem z grzybami na podsmażonej cebuli.
2
Dodaj soli i przypraw do smaku.
3
Kiedy kurczak będzie gotowy, zdejmij go z ognia.
4
W międzyczasie przygotuj sałatkę – umyj wszystkie warzywa i umieść je na talerzu. Zamiast sałaty możesz użyć dowolne ulubione liściaste warzywa.
5
Podaj mięso z grzybami na warzywach.
6
Posyp czerwoną cebulą, kukurydzą i migdałami lub innymi orzechami. Na koniec posyp parmezanem.
7
Możesz użyć octu balsamicznego lub innego ulubionego dressingu do sałatek.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 676 kcal |
Białka | 68 g |
Węglowodany | 22 g |
Cukry | 10 g |
Tłuszcze | 33 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 17 g |
Wielonienasycone | 4 g |
Cholesterol | 0,02 mg |
Błonnik | 10 g |
Sól | 5 g |
Woda | 173 g |
Wapń | 495 mg |
PHE | 3 382 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit