Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zdrowa sałatka z kurczakiem, czerwoną cebulą i migdałami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

1 porcja
duża porcja (200 g)
porcja (50 g)
mała porcja (50 g)
łyżeczka (5 ml)
5 x 1 g
3 g
porcja (100 g)
30 x 1 g
2 x porcja (10 g)
30 x 1 g
duża porcja (30 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Podsmaż cebulę na oliwie lub oleju kokosowym, a następnie opiecz piersi z kurczaka razem z grzybami na podsmażonej cebuli.
2
Dodaj soli i przypraw do smaku.
3
Kiedy kurczak będzie gotowy, zdejmij go z ognia.
4
W międzyczasie przygotuj sałatkę – umyj wszystkie warzywa i umieść je na talerzu. Zamiast sałaty możesz użyć dowolne ulubione liściaste warzywa.
5
Podaj mięso z grzybami na warzywach.
6
Posyp czerwoną cebulą, kukurydzą i migdałami lub innymi orzechami. Na koniec posyp parmezanem.
7
Możesz użyć octu balsamicznego lub innego ulubionego dressingu do sałatek.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
676 kcal
Białka
68 g
Węglowodany
22 g
Cukry
10 g
Tłuszcze
33 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
17 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
0,02 mg
Błonnik
10 g
Sól
5 g
Woda
173 g
Wapń
495 mg
PHE
3 382 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit