Wegańska zupa miso
Ocena przepisu
Składniki
150 x 1 g
30 x 1 g
10 x 1 ml
2 x 50 g
opakowanie (180 g)
duża sztuka (180 g)
100 g
30 x 1 ml
duża porcja (3 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
W garnku o głębokim dnie wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekaną kapustę.
2
Wlewamy 500ml wody, dodajemy pastę miso, sos sojowy. Gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone pieczarki i gotujemy kolejne 10 minut.
3
Pod koniec gotowania dodajemy liść nori oraz pokrojone w kostkę tofu.
4
Makaron gotujemy do miękkości.
5
Do talerza nakładamy porcję makaronu i wlewamy zupę.
Prosta i szybka zupa miso.
735 kcal
Lub 3 078 kJ ● Wartość energetyczna
42,1 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
73,3 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
16,4 g
27 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3,7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
4,5 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
14,6 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
8 g
Wapń
143 mg
Sód
g -
Woda
249 g
PHE
2 126 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
30 %
51 %
12 %
19 %
3 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.