Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Tajski kurczak w mleczku kokosowym na przyspieszenie przemiany materii

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
300 x 1 g
100 x 1 g
200 x 1 g
15 x 1 g
100 x 1 ml
24 x 1 ml
łyżka (10 ml)
5 g
5 x 1 g
porcja (5 g)
porcja (6 g)
porcja (5 g)
szczypta (2 g)
3 g
120 x 1 g
20 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
2
Kurczaka pokrój i oprósz solą, pieprzem oraz curry i wymieszaj z sosem sojowym.
3
Podsmaż na łyżeczce oleju pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekaną papryczkę chili bez pestek.
4
Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmaż ciągle mieszając. Dodaj kurczaka i podsmaż chwilę.
5
Marchewkę obierz i pokrój w talarki (ja użyłam młodych marchewek), a trawę cytrynową bardzo drobno posiekaj.
6
Dodaj do kurczaka i duś około 15 minut. Następnie dodaj mleczko kokosowe oraz trochę curry, imbiru, kolendry soli i pieprzu. Podawaj z ryżem i posyp posiekaną dymką.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 057 kcal
Białka
90 g
Węglowodany
134 g
Cukry
23 g
Tłuszcze
17 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
13 g
Sól
6 g
Woda
411 g
Wapń
191 mg
PHE
4 484 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit