Pierogi z kapustą grzybami i kaszą jęczmienną
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
100 ml
szklanka (250 ml)
2 x 200 g
100 g
3 x 100 g
sztuka (70 g)
szczypta (2 g)
duża porcja (3 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Zagnieść ciasto na pierogi. Do maki dodać szczyptę soli, olej 100 ml i szklankę gorącej wody. Ugniatać ok. 10-15 minut do uzyskania miękkiego, elastycznego ciasta. Przykryć ściereczką i odłożyć na pół godziny.
2
Suszone grzyby zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin. Następnie ugotować je w wodzie, w której się moczyły. Ostudzić i drobno posiekać.
3
Kapustę kiszoną przelać zimną wodą, odcisnąć. Zalać wodą, dodać ziarna pieprzu, listek laurowy i ugotować do miękkości. Odcedzić . Wyjąc pieprz i liść laurowy. Drobno posiekać.
4
Pieczarki oczyścić , drobniutko pokroić i przysmażyc na oleju.
5
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na łyżce oleju.
6
Kaszę jęczmienną ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić.
7
Wszystkie składniki farszu wymieszać, dodać przyprawy.
8
Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, które napełnić farszem. Zlepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch jeszcze 4-5 minut.
Pierogi można podawać gorące z wody, polane odrobiną oliwy lub roztopionym masłem lub przysmażone na patelni. Porcja składa się z 5 pierożków.
{{data.energy}}3 515 kcal
Lub {{data.energyAlt}}14 718 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}110 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}492 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 24,1 g
{{data.fat}}113 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 10,1 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 62,4 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 29 g
Cholesterol
-
Błonnik
{{data.fiber}} 49,8 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 6 g
Wapń
{{data.calcium}} 257 mg
Sód
{{data.sodium}} 0 g
Woda
{{data.water}} 581 g
PHE
{{data.phe}} 5 510 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Siedzący
Nieznaczna aktywność
Umiarkowana aktywność
Wysoka aktywność
Ekstremalna aktywność
Bez stałej aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.