Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Oczyszczająca zupa krem z białych warzyw

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
400 x 1 g
200 x 1 g
100 g
150 x 1 g
Por
100 x 1 g
200 x 1 g
15 x 1 g
porcja (10 ml)
1 000 x 1 ml
szczypta (2 g)
3 g
sztuka (1 g)
5 g
łyżka (10 ml)
40 x 1 g
porcja (20 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Warzywa obierz i pokrój w małą kostkę, a kalafiora podziel na różyczki. W garnku na oliwie podsmaż pokrojonego w talarki pora, posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
2
Dodaj bulion oraz pokrojone warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj, aż warzywa będą miękkie – około 30 minut. Dopraw gałką muszkatołową oraz koperkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 090 kcal
Białka
54 g
Węglowodany
141 g
Cukry
40 g
Tłuszcze
34 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
9 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
33 g
Sól
3 g
Woda
1 919 g
Wapń
458 mg
PHE
2 686 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit