Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Makaron z cukinią i fetą 400 kcal

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
300 x 1 g
320 x 1 g
100 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
10 x 1 g
10 x 1 g
100 g
porcja (10 g)
100 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nastaw wodę na makaron i ugotuj go al dente.
2
Cukinię pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oliwie z drobno posiekaną cebulą.
3
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w drobną kostkę i wrzuć do cukinii. Dopraw solą i pieprzem.
4
Dodaj czosnek i kapary. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 10 minut. Połącz z makaronem, posyp pokruszonym serem feta i pokrojoną bazylią.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
680 kcal
Białka
32 g
Węglowodany
67 g
Cukry
23 g
Tłuszcze
30 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
16 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
89 mg
Błonnik
16 g
Sól
0,68 g
Woda
730 g
Wapń
648 mg
PHE
1 611 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit