Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Lekka zapiekanka z mięsem mielonym i białą papryką

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
300 x 1 g
300 x 1 g
porcja (20 g)
200 x 1 g
10 x 1 g
30 x 1 ml
łyżeczka (5 ml)
szczypta (2 g)
3 g
5 g
1 g
600 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
2
Na patelni na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż chwilę.
3
Dodaj mielone mięso i smaż około 10 minut. Dodaj przyprawy i sos sojowy i wymieszaj. Paprykę pokrój w kostkę.
4
Na dno żaroodpornego naczynia wyłóż mięso, a następnie paprykę i posyp wszystko startym serem parmezan.
5
Zapiekaj przez 20 minut w piekarniku. Zjedz z ziemniakami w mundurkach.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 184 kcal
Białka
98 g
Węglowodany
151 g
Cukry
24 g
Tłuszcze
18 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
5 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
0,78 g
Cholesterol
0,01 mg
Błonnik
23 g
Sól
7 g
Woda
209 g
Wapń
388 mg
PHE
4 906 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit