Kremowa pasta z soczewicy i pasty sezamowej
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
2 porcje
80 x 1 g | |
36 x 1 g | |
40 x 1 g | |
porcja (3 g) | |
120 x 1 g | |
duża porcja (3 g) | |
szczypta (2 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Soczewice gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
2
Ugotowaną soczewicę przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy suszone pomidory, czosnek oraz tahini i przyprawy. Miksujemy na gładką pastę.
3
Gotową pastę podajemy z pieczywem i warzywami.
Kremowa pasta idealna do świeżego pieczywa.
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 875 kcal |
Białka | 38 g |
Węglowodany | 111 g |
Cukry | 7 g |
Tłuszcze | 27 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0,76 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 0 g |
Wielonienasycone | 0 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 16 g |
Sól | 5 g |
Woda | 2 g |
Wapń | 53 mg |
PHE | 451 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit