Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Krem z dyni

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
300 x 1 g
50 x 1 g
3 g
10 x 1 g
15 x 1 ml
1 000 x 1 g
15 x 1 ml
15 x 1 g
10 x 1 ml
szczypta (2 g)
3 g
3 g
5 g
5 g

Opis przygotowania przepisu

1
Piekarnik nagrzać do ok 220°C, obraną,wydrążoną i pokrojona w kostkę dynię polać delikatnie oliwą i lekko osolić. Wstawić do piekarnika i piec do miękkości ok 40-45 min
2
Na dnie garnka rozgrzać oliwę i dodać posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy zacznie się rumienić dodać imbir i smażyć jeszcze ok 2 min mieszając. Teraz czas na dynie. Dodaj ją do podsmażonych warzyw. Ściągnij garnek z ognia i zblenduj wszystko na gładką masę. Dodaj bulion warzywny, puree pomidorowe, przyprawy i gotuj do momentu wrzenia.
3
Na koniec dodaj sok z cytryny i mleczko kokosowe. Ja dodatkowo posypałam pestkami dyni.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
568 kcal
Białka
8 g
Węglowodany
58 g
Cukry
13 g
Tłuszcze
33 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
9 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
11 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
-
Błonnik
3 g
Sól
3 g
Woda
1 018 g
Wapń
59 mg
PHE
463 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit