Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto zupa pekińska

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Olej sezamowy rozgrzać w dużym garnku i podsmażyć na nim cebulę.
2
Dodać pokrojonego w kawałki kurczaka. Smażyć przez chwilę aż kurczak się lekko przyrumieni.
3
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, paprykę oraz pieczarki pokroić w kawałki, po czym dorzucić do kurczaka. Dusić przez chwilę, po czym zalać bulionem. Dodać sambal oelek, sos sojowy oraz grzyby mun i pędy bambusa. Gotować przez ok. 15 minut.
4
Skrobię rozpuścić dokładnie w 1/3 szklanki wody, odstawić na chwilę, po czym dodać do zupy i wymieszać. Doprawić zupę do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
474 kcal
Białka
12 g
Węglowodany
47 g
Cukry
13 g
Tłuszcze
24 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
9 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
8 g
Sól
18 g
Woda
236 g
Wapń
87 mg
PHE
356 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit