Keto zielona babka majonezowa
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
14 porcji
4 x sztuka (55 g) | |
0,7 x 100 g | |
1,4 x 100 ml | |
0,7 x 100 g | |
12 x 1 g | |
5 x 1 g | |
5 x 1 g | |
20 x 1 ml | |
20 x 1 g | |
10 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Jajka ubić na puszystą pianę z erytrytolem i ekstraktem z wanilii. Szpinak zblendować z majonezem. Następnie dodać majonez i suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką. Silikonową formę do babki natłuścić odrobiną oliwy i wylać doń ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Piec przez 20 – 25 minut aż lekko się przyrumieni. Ostudzić i polać lukrem.
2
Inulinę wymieszać z mlekiem kokosowym tak, aby nie było grudek. Odstawić na chwilę do zgęstnienia, po czym polać wierzch babki i posypać chipsami kokosowymi.
3
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne ciasta zapraszam na https://moderncavegirl.pl
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 910 kcal |
Białka | 44 g |
Węglowodany | 102 g |
Cukry | 21 g |
Tłuszcze | 141 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 24 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 9 g |
Wielonienasycone | 4 g |
Cholesterol | 948 mg |
Błonnik | 46 g |
Sól | 0,97 g |
Woda | 19 g |
Wapń | 124 mg |
PHE | 2 096 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit